کتاب کودک

8 روش کاربردی برای کاهش استرس کودکان

Group 13 1

استرس اغلب به عنوان یک وضعیت در بزرگسالی در نظر گرفته می شود، اما کودکان نیز می توانند استرس را تجربه کنند. استرس در کودکان می تواند ناشی از مدرسه، تکالیف، دوستان، مشکلات خانواده، تغییر در روال ها و بسیاری موقعیت های دیگر باشد.

استرس را می توان به عنوان یک واکنش فیزیکی آشکار مانند گریه یا سردرد مشاهده کرد، یا می تواند یک واکنش احساسی یا رفتاری مانند نگرانی، کمرویی یا ترس در کودکان باشد. واکنش‌ها به استرس می‌تواند با سن و مرحله رشد کودک متفاوت باشد.

اگر پزشکان اطفال در کودکی بتوانند استرس را در کودکان خردسال شناسایی کنند، می توانند قبل از اینکه فشارهای کوچک به مشکلات بزرگ تبدیل شود، با راهبردهای کاهش استرس از این اتفاق جلوگیری کنند. چندین استراتژی وجود دارد که می توان به کودکان آموزش داد تا به آنها در مقابله با استرس کمک کند. در ادامه به شرح 8 روش کاربردی برای کاهش استرس کودکان می‌پردازیم:

Group 12 3

ورزش

ورزش کردن یکی از بهترین فعالیت های کاهش استرس برای کودکان (و همچنین بزرگسالان!) است. بچه‌ها می‌توانند به طور منظم در یک رشته ورزشی شرکت کنند، عضوی از یک تیم باشند یا حتی قسمتی از روز را با هم بازی‌های خود در بیرون از وقت بگذرانند. ورزش منظم می تواند به کودکان کمک کند استرس کمتری داشته باشند و اگر کودکان روز پر استرسی را تجربه کنند، چند ساعت بازی و فعالیت می تواند استرس آنها را کاهش دهد.

 

تصویرسازی بصری

تصویر سازی راهی است که کودکان می توانند تصاویر و افکار مثبت و آرامش بخش را در ذهن خود ایجاد کنند که با این کار می توان از افکار ناراحت کننده جلوگیری کرد. برای این کار به فرزند خود کمک کنید یک مکان مورد علاقه، یک نقطه آرامش در زمان، یا یک خاطره شاد خاص را به خاطر بیاورد. سپس کودک چشمان خود را می بندد و تصور می کند که در آن مکان مورد علاقه هست.

Group 13 2

بازی‌های حسی

بازی‌های حسی می توانند در هنگام تجربه‌های استرس‌زا روی کودکان اثر آرام بخش داشته باشند. خمیر بازی یک فعالیت بسیار محبوب در دوران کودکی است که یک تجربه حسی فوق العاده را ارائه می دهد. وقتی کودکان احساس استرس می کنند، خمیر بازی را به آنها بدهید تا فشار دهند، بکوبند و با آن بازی کنند. توپ استرس نیز تجربه مشابهی را برای کودکان به تداعی، زیرا آنها می توانند توپ را فشار دهند. نقاشی با انگشت و بازی با آب یا شن از دیگر فعالیت های حسی است که می توان از آنها برای کاهش استرس استفاده کرد.

سرگرمی ها

در دنیای امروزه با پیشرفت تکنولوژی کودکان در سنین کم با گوشی سرگرم میشوند که این کار در سنین کم و استفاده طولانی مدت اثرات مخربی رابا خود به همراه دارد و سبب ایجاد استرس در کودکان میشود. سرگرمی می تواند هر فعالیتی باشد که کودک از انجام آن لذت می برد. کودک را به مشارکت منظم در تفریحی که دوست دارد تشویق کنید. درگیر شدن در یک سرگرمی برای کودکان لذت بردن و حس شادی را به همراه دارد و آنها را از موقعیت استرس زا دور می‌کند.سعی کنید مهارت‌های دوستیابی کودک خود را تقویت کنید تا همراه و همبازی داشته باشند. اگر سرگرمی مورد علاقه ای ندارند، به کودکان فعالیت های مختلفی را پیشنهاد دهید تا آن ها را امتحان کنند. تجربیاتی مانند فعالیت در زمینه‌های هنری، موسیقی، بازی های رومیزی، خواندن کتاب کودک،پازل و …

بیشتر بخوانید:

چگونه کودک و نوجوان را از گوشی دور کنیم؟

 

Group 14 1

نفس عمیق

هر کودکی که بتواند تا چهار بشمارد می تواند یاد بگیرد که چگونه تمرینات تنفس عمیق انجام دهد تا استرس را کاهش دهد. به این صورت که کودکان با کمک بزرگترها هنگام دم به آهستگی تا چهار می شمارند و سپس هنگام بازدم نیز تا چهار می شمارند. این تمرین باید چند دقیقه انجام شود تا کودک آرام شود. همچنین این عمل یکی از روش‌های کنترل خشم در کودکان می‌باشد.

موسیقی

برخی از کودکان می توانند با گوش دادن به موسیقی ، ورزش یا رقصیدن با موسیقی استرس را کاهش دهند و احساسات خود را بروز دهند. مراقبان کودک (والدین یا هر فردی که مسئولیت کودک به عهده اوست) می‌توانند با کودکان کار کنند تا انواع و سبک‌های مختلف موسیقی را آزمایش کنند تا به آرامش و کاهش استرس او کمک کنند.

سبک زندگی سالم

کودکان باید در طول روز از وعده های غذایی و میان وعده های مغذی استفاده کنند تا انرژی لازم برای گذراندن روز را به آنها بدهد. غذاهای پر از قند و کافئین برای مدت کوتاهی انرژی می‌دهند، اما وقتی از بین رفت، بچه‌ها احساس تنبلی و خستگی می‌کنند. خوابیدن به میزان کافی به کودک کمک می‌کند تا با از قوه فکر خود به راحتی استفاده کند و همین طور از پس چالش های روزانه خود برآید. در تربیت فرزند خود سعی کنید از کودکی او را به سبک زندگی سالم عادت دهید.

بیشتر بخوانید:

از چه سنی تربیت کودک آغاز می‌شود؟

 

Group 11 2

صحبت کردن در مورد استرس کودک

هنگامی که کودکان حتی با کوچکترین “مشکل” به سراغ والدین می آیند، والدین می توانند شنوندگان خوبی باشند. آنها می‌تواند به فرزند خود گوش دهد و در صورت تمایل با توصیه‌هایی به آنها کمک کند، اما برخی از کودکان فقط می‌خواهند با یک بزرگسال مورد اعتماد صحبت کنند.

در این زمینه والدین می‌توانند از کتاب تربیت کودک در زمینه استرس و یا داستان ها برای صحبت در مورد رویدادهای استرس زا استفاده کنید. داستان ها می توانند به کودکان خردسال کمک کنند تا با شخصیت هایی که در موقعیت های استرس زا هستند ارتباط برقرار کنند و یاد بگیرند که چگونه مشکلات خود را حل کنند. شما می‌توانید برای خرید کتاب کودک به راحتی از طریق سایت شهر کتاب پاسداران اقدام نمایید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *