کتاب کودک

7 روش کارآمد برای آموزش کنترل خشم به کودکان

Group 15

وقتی کودک مداوم با عصبانیت رفتار می کند، این شرایط هم برای والدین و هم برای فرزند سخت است. برخی از کودکان به راحتی عصبی می شوند و پرخاش می‌کنند، بر سر اتفاقات به ظاهر جزئی واکنش عصبی نشان می‌دهند، فریاد می زنند و حتی ممکن است پرخاشگر شوند.

از زمان آغاز تربیت فرزند، اگر کودک شما رفتارهای ناگهانی خشمگینانه دارد، به طوری که عصبانیت فرزندتان در روابط و کیفیت زندگی او اختلال ایجاد می کند، لازم است که مهارت هایی را که برای مقابله با احساساتش به روشی سالم نیاز دارند به او آموزش دهید. راهنمایی یک متخصص سلامت روان نیز می تواند بسیار مفید باشد. در ادامه به 7 روش کارآمد برای آموزش کنترل خشم به کودکان می‌پردازیم.

 

آموزش کنترل خشم به کودکان

کودک خود را با انواع احساس‌ها آشنا کنید.

بچه‌ها زمانی که احساساتشان را درک نمی‌کنند یا نمی‌توانند به صورت شفاهی آن‌ها را به زبان بیاورند، به احتمال زیاد واکنشی عصبی بروز می‌دهند. به عبارت دیگر کودکی که نمی‌تواند جمله “من عصبی هستم” را بیان کند، با پرخاشگری آن را نشان می‌دهد. یا کودکی که نمی تواند غمگین بودن را درک کند یا توضیح دهد بازهم ممکن است برای جلب توجه شما رفتار نادرستی از خود نشان دهد.

برای کمک به فرزندتان در یادگیری تشخیص احساسات خود، با آموزش کلمات احساسی اولیه مانند “عصبی”، “غمگین”، “شاد” و “ترس” شروع کنید. برای آشنایی هرچه بیشتر آنها با احساسات خود، از کلماتی که احساس او را توصیف می‌کند استفاده کنید و مثلا بگویید: “به نظر می رسد در حال حاضر واقعاً عصبانی هستی.” با گذشت زمان، آنها یاد خواهند گرفت که به احساسات خود تشخیص دهند.

همانطور که کودک شما درک بهتری از احساسات خود و نحوه توصیف آنها پیدا می کند، کلمات پیچیده تری مانند ناامیدی، نگرانی و تنهایی را به او بیاموزید.

یک دماسنج خشم بسازید!

دماسنج خشم ابزاری است که به کودکان کمک می کند علائم افزایش خشم خود را تشخیص دهند. یک دماسنج بزرگ را روی یک کاغذ بکشید. از پایین با عدد صفر شروع کنید و اعداد را تا 10 در بالای دماسنج پر کنید. در دماسنج خشم، صفر به معنای ” احساس بدون عصبانیت” است. عدد 5 به معنای “مقدار متوسط ​​خشم” و 10 به معنای “بیشترین عصبانیت” است.

در زمانی که کودک شما احساس ناراحتی یا عصبانیت نمی کند و آرام است، اعداد روی دماسنج را توضیح دهید و بگویید در هر محله عصبانیت بدن او در چه واکنشی قرار می‌گیرد. کودک شما ممکن است بگوید وقتی در سطح 0 است لبخند می زند، اما وقتی به سطح 5 می رسد چهره‌ای عصبی دارد یا ممکن است وقتی در عدد 2 است احساس کند صورتش داغ می شود و در عدد 7 دستان خود را مشت ‌می‌کند و…

استفاده از دماسنج عصبانیت به کودکان کمک می کند تا یاد بگیرند که خشم را در زمان وقوع آن تشخیص دهند. در نهایت، آنها می توانند تشخیص دهند که در چه مرحله‌ای قرار است به اوج عصبانیت برسند و در آن نقطه سعی کنند آرامش خود را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید

با کودکان حرف گوش نکن چگونه رفتار کنیم؟

کتاب کنترل خشم در کودکان

روشی برای آرام شدن به آنها آموزش دهید.

به کودکان بیاموزید که وقتی شروع به احساس عصبانیت می کنند چه کنند. به‌جای پرخاشگری، برای مثال، به اتاق خود یا یک “گوشه آرامش‌بخش” مشخص شده بروند.

آنها را تشویق کنید تا رنگ آمیزی کنند، کتاب بخوانند یا فعالیت آرام بخش دیگری انجام دهند تا زمانی که احساس بهتری کنند. حتی کیتوانید یک پکیج(جعبه) آرامش ایجاد کنید که مثلا شامل کتاب های رنگ آمیزی مورد علاقه فرزند شما و چند مداد رنگی، یک کتاب سرگرم کننده برای خواندن، برچسب ها، یک اسباب بازی مورد علاقه یا لوسیونی باشد که بوی خوبی دارد. وقتی ناراحت و عصبی هستند، می توانید بگویید: «برو جعبه آرامش خود را بیاور». این کار کودک شما را تشویق می کند تا مسئولیت آرام کردن خود را بر عهده بگیرد.

مهارت‌های مدیریت خشم را در کودکان پرورش دهید.

یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به کودکی که احساس عصبانیت می‌کند، آموزش تکنیک‌های خاص کنترل خشم است. برای مثال، نفس‌های عمیق می‌تواند ذهن و بدن کودک شما را در هنگام ناراحتی آرام کند و به کاهش استرس کودک در لحظه کمک کند. پیاده روی سریع، شمردن تا 10 یا تکرار یک عبارت مفید نیز ممکن است کمک کننده باشد.

 

7 روش کارآمد برای آموزش کنترل خشم به کودکان

تسلیم عصبانیت فرزند خود نشوید.

در تربیت فرزند خود دانستن این مسئله مهم است که، گاهی اوقات بچه ها متوجه می شوند که طغیان خشم راهی موثر برای برآورده کردن نیازهایشان است. اگر کودکی عصبانی شود و والدینش اسباب بازی به او بدهند تا او را ساکت نگه دارد، می‌آموزد که کج خلقی راهی مؤثر برای زورگویی است. اگرچه ممکن است در کوتاه مدت این که خواسته او را برآورده کنید و او آروم شود راه آسان تری باشد، اما در دراز مدت تسلیم شدن در برابر رفتارهای پرخاشگرانه آنها فقط مشکلات تربیتی را زیاد می کند. در عوض، روی برقراری ارتباط با فرزندتان کار کنید تا او احساس اطمینان بیشتری کند که با آرامش نیازهایش برآورده خواهد شد.

کودک را از عواقب رفتارهای نادرست خود آگاه کنید.

نظم و انضباط مداوم لازم است تا به کودک شما کمک کند بیاموزد که رفتار پرخاشگرانه یا بی احترامی قابل قبول نیست. به طور مثال اگر فرزندتان هنگام عصبانیت چیزی را شکست، از او بخواهید آن را تعمیر کند یا در کارهای خانه کمک کند تا پولی برای تعمیر جمع آوری کند. همچنین شما می‌توانید روش‌های عذرخواهی کردن را به کودک خود آموزش دهید و او را آگاه کنید که اگر با کسی مثل دوست و همبازی خود با عصبانیت رفتار کند و در آخر عذرخواهی نکند، ممکن است دیگر نتواند با همبازی خود بازی کند.

بیشتر بخوانید :

آموزش آیین دوستیابی به کودک

 

از دیدن فیلم و بازی‌های خشونت آمیز پرهیز کنید.

اگر فرزند شما رفتار پرخاشگرانه از خود نشان دهد، قرار دادن او در معرض نمایش های تلویزیونی خشونت آمیز یا بازی های ویدیویی ممکن است مشکل را تشدید کند.

بچه ها از احساس عصبانیت یا طغیان خشم لذت نمی برند. اغلب، آنها به ناتوانی در مدیریت احساسات بزرگ خود واکنش نشان می دهند. کمک به فرزندتان برای یادگیری واکنش مناسب به خشم و سایر احساسات منفی، تأثیر مثبتی بر زندگی او در خانه و مدرسه خواهد داشت.

 

خرید کتاب تربیت کودک و نوجوان در زمینه کنترل خشم

خرید کتاب تربیت کودک و نوجوان در زمینه کنترل خشم

یکی دیگر از راه کارهای آموزش کنترل خشم در کودکان، خواندن کتاب تربیت کودک در این زمینه برای آنها می‌باشد. برای خرید کتاب کودک شما می‌توانید از طریق سایت فروشگاهی شهر کتاب پاسداران در دسته بندی کتاب تربیت کودک، انواع کتاب‌های کنترل خشم برای کودکان را که می‌تواند به کودکان از خردسال تا نوجوان کمک کند تا احساسات خشمگینانه را درک کنند، با احساسات طاقت‌فرسا کنار بیایند و یاد بگیرند که چگونه آرام شوند و خود را به روش‌های مناسب ابراز کنند را بیابید. خواندن کتاب‌های کنترل خشم کودکان برای بچه‌ها راهی عالی برای کمک به آنها برای یادگیری خودتنظیمی و تبدیل شدن به بزرگسالان سالم و بالغ از نظر عاطفی است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *